HTML

használhatóság

A honlap használhatóság annak megértése, hogy a felhasználó miképpen használja a webhelyet, hogyan navigál azon és milyen módon keres rajta információkat.

Friss topikok

Linkblog

Honlap használhatóság előnyei

2008.05.15. 20:54 :: tungi

 

Mit értünk használhatóság alatt? Oly módon létrehozott weboldalakat, melyeken a felhasználók gyorsan és hatékonyan megtalálnak minden szükséges információt.

Ismerje meg, miként tudunk mi segíteni weboldala használhatóságának növelésében. Ezen az oldalon további tudnivalókat talál az internetes használhatóságról.

A használhatósági újratervezés 100%-kal megnöveli az értékesítési/konverziós arányokat, a forgalmat pedig 150%-kal


Jakob Nielson, internetes használhatósági szakértő

 
Az honlap használhatóság rendkívül fontos, és számos előnnyel jár:

Az oldal (visszatérő) látogatói számának növekedése

  • Az internetfelhasználók több mint 83%-a hajlamos elhagyni az adott weboldalt, ha úgy érzi, hogy túl sok kattintással éri el, amit keres (forrás: Arthur Andersen).
  • (forrás: Forrester Research).
  • Az emberek az esetek 60%-ában nem találják meg a keresett információkat, használhatósági problémák miatt (forrás: User Interface Engineering).

Az értékesítés növekedése

  • Évente 25 milliárd dollár vész el a weboldalak használhatósági problémái miatt (forrás: Zona Research ).
  • Egy átlagos online kereskedelmi oldal 79%-kal növelheti értékesítéseit, ha a használhatóság alapján újratervezik (forrás: Jakob Nielsen).
  • Az online kereskedelmi oldalak általánosságban a visszatérő ügyfelek csaknem felét riasztják el azzal, hogy a látogatók nehezen találják meg a keresett információkat (forrás: Harley Manning).

Gyorsabb letöltési idő

A használhatósági tanulmányok rámutattak, hogy az internetes felhasználók nem várnak 8,6 másodpercnél többet egy oldal letöltésére (forrás: Andrew B. King – Speed Up Your Site). Tudva, hogy az internetes felhasználók több mint harmada még mindig telefonos modemet használ, az Ön weboldala vajon időben betöltődik? Ellenőrizze le saját honlapjának sebességét a SEO Tools (weboldal-elemző) segítségével – ha a letöltés 8,6 mp-nél tovább tart, weboldala rendszeresen veszít látogatókat.

További cikkek a honlapunkon:


A jobbra igazított menüsor rontja a szkennelhetőséget

Szkennelés során a felhasználók a listák bal oldalán sebesen lefelé mozgatják a szemüket. A jobbra igazított menüpontok megnehezítik az olvasást.

Online meggyőzés

Az online vásárlásra való ösztönzést értékesítők és pszichológusok által évek óta ismert technikákkal lehet elősegíteni.

A hasznalhatosag.hu célja, hogy Magyarországon egyre több használhatósági követelményeknek megfelelő honlap működjön.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://web-usability.blog.hu/api/trackback/id/tr42471627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony · http://mess.hu/?page=cikkek/weblap_keszites 2008.05.15. 22:39:46

A weblapkészítés fontosságáról és általában a használhatóságról írtam egy rövid cikket már jó régen. Itt olvasható: mess.hu/?page=cikkek/weblap_keszites

Rung András · http://www.twitter.com/rungandras 2008.12.17. 20:31:05

Kár, hogy leállt ez a blog. Szívesen olvastam volna a kollégáktól:(
süti beállítások módosítása